ataya bağlılık uludağ zirve tırmanışındaydık



VI. ATA'YA BAGLILIK ULUDAG ZIRVE TIRMANISI
18-19-20 Şubat 2011 tarihlerinde Uludağ Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu’nun düzenlediği 6. "Ata'ya Bağlılık Uludağ Zirve Tırmanışı" faaliyetine Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ve Gemlik Yaşam Atölyesi derneği üyesi olarak katıldım.
18 Şubat 2011 tarihinde Merinos Park’da Trenli restoran olarak da bilinen yere Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaklaşık 30 üniversite gençliği, bireysel sporcular ve kulüplerini temsilen en fazla üçer sporcu olmak üzere büyük bir topluluk birikmişti. Dağcılık koşullarına uygun giyimleri kuşanmış Gençler ortalığı bayram yerine çevirmişlerdi. Organizasyonu yapan Uludağ Üniversitesi Dağcılık Kulübü katılımcılara akşam yemeği ikram etti, yemekten sonra topluca O.K.M Kırmızı Salonda Uludağ Üniversitesi eski mezunlarından Haldun AYDINGUN' un dağcılık ve dağlarda hayal kurmak üzerine slayt gösterisi eşliğinde deneyimlerini anlatarak sağcılık sporu hakkında bilinmeyen konular hakkında açıklamalar yaptı. 19 Şubat 2011 saat 08:00 Atatürk stadyumunda Uludağ’a tırmanmak üzere buluşmaya karar verilerek toplantı sona erdi.
Belirtilen gün ve saatte bütün sporcular bir araya geldik.Toplam 4 otobüs ile Uludağ oteller bölgesine hareket edildi. Oteller bölgesinden kamp alanı olan wolfram madenine yürünerek toplamda 2,5 saat sonunda ulaşıldı. Hava rüzgarsız , sisli, ancak soğuk sayılmayacak durumdaydı. Herkes çadırlarını büyük bir neşe içerisinde kurarak yerleşmeye çalıştı. Ancak bazı gruplar kardan öyle duvarlar yaptılar ki sanki kardan yeni bir şehir inşa ettiler. Bazı gençler hızını alamayarak 20 Şubat 2011 de tırmanacağımız kapı olarak tabir edilen dağ çıkışını kontrole gidip geldiler.
Akşam olunca bütün sporcular çadırlarına çekilerek yarın ki zirve tırmanışı için hazırlıklara başladılar. Organizasyon komitesi 3’ er kişiden oluşan grup liderlerini dağ çıkışı ve rota konusunda bilgilendirme yapmak üzere saat 19:00’ da bir toplantı düzenledi ve bu toplantıda kazma krampon ve kaskı olmayan sporcuların tırmanışa katılamayacağını ve hareket saatinin 05:00 olduğu bütün sporculara bildirildi.
Saatlerimizi 04:00’ e kurarak uyumaya çekildik.
04:00’de çalan saatimiz ile uyandık.1 saatlik bir hazırlıktan sonra giyim kuşam işlerimizi tamamlayarak kafa lambalarımızla tek sıra halinde, ilk grup 61 kişi olarak saat 05:00’ de tırmanışa geçtik. 2. Grup ise 54 kişi olarak saat : 05:15’de tırmanışa başlayacak. Bazı yerlerde dize kadar batan kara ve soğuk ve hafiften yağan kara rağmen ekip çok hızlı bir şekilde yoluna devam etti. Kapı çok dik ve aşağıdan bakınca grup kırkayağı andıran ancak kafa lambalarının yaydığı ışık ile ateş böceklerini andırıyor.
Büyük zirveye 4 saat 10 dakikalık bir yürüyüş sonunda varıldı. Burada temel ihtiyaçlar giderildi, fotoğraflar çekildi ve saygı duruşundan sonra saat 09:50 de geri dönüş için harekete geçildi. Yolda ikinci grup ile karşılaşıldı, ekip aynı hız ve disiplin ile kapı denilen son derece dik ve tehlikeli sayılacak iniş alanına gelindi. Grup liderleri öne geçerek diğer sporcuların rahat inmeleri için izler açtılar.Toplam olarak 30 dakikada bütün sporcular kazısız belasız balkon yapmış kapıdan aşağı indiler. Kamp alanına vardığımızda saat : 13:30 du. Tırmanış faaliyeti 8,5 saat sürmüş, yorulan sporcular çadırlarına çekilerek kısa bir dinlenmeye geçtiler. Çünkü oteller bölgesine varmak için yoğun karda kamp yükü altında 1,5 saatlik bir yolculuk yapmaları gerekiyordu. Organizatörler saat 15:30’ a kadar hazırlıkların bitirilmesini ve belirtilen saatte hareket edileceğini bildirdiler. Kısa bir moladan sonra sıkı bir tempo ile çantalar yerleştirildi ve çadırlar sökülerek saat 15:30’ da oteller bölgesine hareket edildi. Yaklaşık 1,5 saat sonunda oteller bölgesinde bizi bekleyen 4 otobüse doluşarak organizasyona dahil olan ve yine Merinosta katılımcılara katılım belgesi verilmek ve akşam yemeği yenmek üzere hareket edildi. Saat 18:15 te Bursa’ ya gelindi bütün sporculara akşam yemeği verilerek akabinde katılım belgesi verildi.
Uludağ Üniversitesinin gelenekselleşen ATA'YA BAGLILIK ULUDAG ZIRVE TIRMANISI organizasyon açısından çok düzgün ve mükemmeldi. Gençler görevlerini başarı ile yerine getirerek, büyük bir dayanışma örneğini gösterdiler. Şubat 2011 HAYDAR BOZADA