Gemlik Yaşam Atölyesi Derneği, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle kişisel gelişime katkıda bulunmak, Gemlik sosyal yaşamını hareketlendirmek ve sivil toplum anlayışıyla insan olmanın bilinci ve ideali içerisinde üzerine düşen sosyal sorumlulukları yerine getirmek için 22 Ocak 2008 tarihinde çıktığı yolculuğuna gittikçe artan bir katılımla devam etmekte ve hedeflerini genişletmektedir.
Bu yolculukta fikirleriyle, aktivitelere katılımlarıyla, maddi ve manevi destekleriyle ve heyecanlarıyla bizlerle birlikte olan tüm dostlara Yönetim Kurulu olarak teşekkür ediyoruz.
Bildiğiniz gibi derneğimiz aktivitelerini kendi içerisinde "atölye" anlayışıyla yürütmektedir. Atölye sayısını olduğu kadar aktivist sayısını da arttırarak ve ilgi alanlarını geliştirerek daha fazla insana ulaşmak ve devam ettirmek amacındadır. Bu dönem faaliyette olacak atölyelerimiz ve içerikleri aşağıda belirtilmiştir.
1-DOĞA SPORLARI ATÖLYESİ: Öncelikli amacı, yaşadığımız bölgenin doğasını tanımak, farkında olmadığımız ancak çok yakınlarımızda bulunan doğal güzelliklerimizi keşfetmek, bu güzelliklerle birlikte doğa sevgisini ve yaşamın sadece insanlar için değil tüm yaşayan canlılar için saygı duyulması gereken bir kavram olduğunun bilincine varmak ve şehir yaşamından ayda 3-4 kez bile olsa uzaklaşarak rahatlamak ayrıca yeni insanlar tanıyarak sosyal anlamda da gelişmektir.
2-DANS ATÖLYESİ: Ruhsal anlamda en doyurucu şeylerden biri olan müzikle, bedenin ihtiyaç duyduğu fiziksel aktivitenin kesişme noktası olan dansın, en faydalı spor aktivitelerinden biri olmasının yanında insanları sosyalleştirme, kaynaştırma, kişinin kendine olan güvenini arttırma, vücut dilini kullanma ve ritim duygusu kazanma gibi imkanlarından yararlanmak amacıyla kurulmuştur. Geçtiğimiz dönemlerde Halk Dansları, Salon Dansları ve kaybedilmeye yüz tutmuş yöresel oyunları canlandırmak projeleriyle birarada olan Dans Atölyesi, yeni sezonda faaliyetlerine Salon Dansları ile devam edecektir.
3-EDEBİYAT ATÖLYESİ: Yeni kurulan atölyelerimizden biri olan Edebiyat Atölyesi, öykü yazım tekniklerini öğreterek yazmayı seven kişileri biraraya getirmeyi ve ileriki dönemlerde kurulması planlanan Tiyatro Atölyesini beslemeyi amaçlamaktadır. Bu atölye, ileriki dönemlerde çeşitli yazarlar ve şairlerle bilgi aktarımı, imza günleri ve okuma günleri düzenlemeyi de hedeflemektedir.
4-FOTOĞRAFÇILIK ATÖLYESİ: Fotoğraf sanatını sevenler, ancak teknik olarak yeterince bilgiye sahip olmayanlar için düzenlenecek olan fotoğrafçılık eğitimleri, makineyi tanıma, makinelerle ilgili teknik bilgileri öğrenme, doğru fotoğraf çekebilme ve çektiğiniz fotoğrafların sanatsal değer kazanmasını amaçlamaktadır. İleriki dönemlerde bu eğitimi alan üyelerimizle bir fotoğraf sergisi açmak ve konulu fotoğraf yarışmaları düzenlemek de atölyenin hedeflerindendir.
5-RİTİM ATÖLYESİ: Günümüzde büyük şirketlerde çalışanlar arasında iletişimi sağlama, verimlilik, konsantrasyon ve ekip çalışmalarını geliştirmek amacıyla yapılan ritim çalışmaları bu sezon Yaşam Atölyesinde de başlıyor. Ritim Atölyesi, temel ritimleri öğrenerek başlanacak olan çalışmalar neticesinde, gelişerek içimizdeki ritimleri açığa çıkarmak, kompozisyonlar oluşturarak sahne alacak düzeye çıkartabilmek ve çeşitli organizasyonlarda ve festivallerde yer almak amacındadır.