18.10.2009 SÜLÜKLÜ GÖL YÜRÜYÜŞÜ

Yoğun yağışlı bir gecenin ardından sabahın ilk ışıklarında 17 kişilik bir ekip ile yola çıktık. Ancak kafalarda şu soru işareti vardı acaba gittiğimiz yerde yağmur var mı?
Parkur başlangıç noktasına geldiğimizde hava günlük güneşlikti ekip fotoğrafını çektikten sonra yola koyulduk yürüyeceğimiz parkur milli park alanı ve yaklaşık 9kmlik hafif meyilli bir parkur, çıkış bizi yorduğu gibi kesin gidecek olanları da yoracaktır ama olsun, sonunda görülen güzellik herşeye değer.Yürüyüşü kelimeler ile anlatmak yerine görüntüler ile anlatmak istedik dolayısı ile biraz uzun bir sunum oldu:)

Müzik:(Loreena McKennitt (1994) The Mask and Mirror\ Ce He Mise Le Ulaingt - The Two Trees

Fotoğraflar: Mehmet GÜR, Handan GÜRŞAHİN

11.10.2009 ULUDAĞ SAKLIGÖL KEŞiF YÜRÜYÜŞÜ

11.10.2009 Tarihinde etkinlik olmamasına rağmen gelecek haftalar için yeni parkurlar keşfetmeye devam sloganı ile 6 kişilik bir ekip oluşturarak Uludağ'ın adındanda anlaşılacağı gibi güzel kırater gölü SAKLIGÖL'e keşif gezisine Uludağ oteller bölgesinden kendilerine rehberlik edecek olan Zirve Dağcılık Bursa ekibi ile başladılar. Yaklaşık 1,5 saatlik yürüyüşten sonra Madenler bölgesine bahar havası eşliğinde gelen ekip rakım yukselmesi sonucu değişen hava şartlarını hıssetmeye başladılar ve rüzgarın hoşgeldiniz fısıltıları arasında yanlarındaki rüzgarlık vs malzemeleri üzerlerine alıp Madenler bölgesinden yukarıya tırmanışa başladılar rakım artık 2300 metre cıvarında olmuştu yürüyüş ekibinin şansı yine de iyiydi çünkü sis yoktu kaya iniş ve çıkışları ile devam eden yolculuk 3,5 saat sonra saat 13:00 da gerçekten görülmeye değer olan SAKLIGÖL manzarası ile sonlandı burada yemek molası ve fotoğraf arası verildi. Bu arada göle iyice yaklaşmadan hiç farkedilmediğini konuşan ekip, kendilerini buraya getiren rehberden bu gölü çoğu rehberin bilmediğini öğrendi ve bu bilgi ile biraz daha kendilerini farklı hissettiler , gölün hemen alt tarafında Saitabat Köyü bulunuyor. Dönüş zamanı geldiğinden saat 14.30 da oteller bölgesine rotayı ceviren ekip bir hayli zor fakat zevkli bir yürüyüşten sonra yürüyüş başlangıcı oteller bölgesine ve oradanda araçları ile Gemlik'e yeni anılar ve duygular ile döndüler.

Fotoğraflar :Ünal Özbostanlar

Müzik :Loreena McKennitt(1987) To Drive The Cold Winter Away\ The Stockford Carol

04.10.2009 Darıdere Karlıksırtı Sarıkaya yürüyüşü

Havanın oldukça açık olduğu bir pazar sabahı yeni dönemin ilk yürüyüşü olarak Gemlik i tepeden görüp aynı zamanda Gemlik merkezden bakıldığında arkamızda kalan dağların ardına görülmeyen yerleri görmek ümidi ile 18 kişilik ekip ile yola koyulduk. Sevgili Sinan bizi Radar diye tabir edilen ( Şahintepe radar tırmanma rallisinin yapıldığı) bölgeye 1-2 km kala Haydariye köyüne çıkan yol ayrımına bıraktı ve küçük bir tepe aştıktan sonra sağ tarafta yürüyüşümüzün ortalarında ulaşacagımız ve aynı zamanda dönüş güzergahımız olan Darıdere yi , sol tarafımıza baktığımızda ise Kumla üzerinden Gemlik körfezini bütün güzelliği ile görmekte idik tabi bu güzel manzarada fotoğraflarımızı çekip yolumuza koyulduk.

Daha önce defalarca yanından geçip farketmediğimiz bir koruluğun içine girdik ve 1,5 saat kadar koruluk içinde yürüdük sonrasında Sarıkaya mevkiine hareket ederek bölgede yaşayan yörüklerle sohbet edip hatıra fotoğrafları aldık ve tabii sarıkaya mevkiinde yemek molası verdik ateş yakıp sucuklarımızı yedik:).

Sonrasında varış noktasına ulaşma hedefi ile hareket ettik. Katılımcıların ortak kararı ile altın vuruş olarak nitelendirilen tepeyi aşıp suyun başında geride bırakılanların güzelliğini düşünmeye daldık. Son bir gayret ile kalan 2km lik yolumuzu da bitirdik ancak kötü hava şartları bizi kovalıyordu aracın gelmesine 15dk kaldığında Havnın iyice kapaması ve yağmur bulutlarının üzerimize doğru gelmesi adrenalin seviyemizi arttırdı tabi hazırlıklı idik yanımızdaki yağmurluk ve pançoları çıkartıp yağacak yağmuru ve aracımızı bekledik ama kaçınılmaz son 5-10 dakikada olsa yağmur altında ıslandık ve bütün günün yorgunluğunu atmış bir şekilde dönüşü gerçekleştirdik.

Müzik: Loreena McKennitt(1991)\The Visit\Bonny Portmore

Fotoğraflar: Mehmet GÜR

yönetim kurulumuz 17.10.2009'da toplandı

Toplantı öncesi dernek yönetimi halkı selamlıyor..

Yoğun toplantı sürecinde çekilmiş bir kaç kare... Gemlik adına alınan önemli kararların, nasıl alındığına dair de tarihe düşülmüş bir kayıt.
Gemlik Yaşam Atölyesi Derneği yönetim kurulu üyeleri, 17.10.2009' da Zafer Işık'ın ofisinde yer alan toplantı salonunda bir araya geldi.Toplantıda Meltem Demircioğlu, Adem Murat Yılmam, Zafer Işık, Mesut Tarım, Mehmet Gür, Özgür Demirtaş Atölyelerin amaç ve hedefleri üzerine görüşlerini belirterek 2009-2010'un yapılandırılması sürecini daha derinlemesine irdelediler.
Yeniden yapılandırma üzerine bir dizi kararlar alınarak, Gemlik'in geleceğine farklı alanlarda katkı yapilması üzerine plan ve projeler oluşturuldu.
Bu toplantılar haftalık olarak gerçekleştirilerek, Atölye yürütme kurulları ile de paylaşılacak.
Daha yaşanılabilir bir Gemlik mümkün...

2009-2010 yeni sezon




Gemlik Yaşam Atölyesi Derneği, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle kişisel gelişime katkıda bulunmak, Gemlik sosyal yaşamını hareketlendirmek ve sivil toplum anlayışıyla insan olmanın bilinci ve ideali içerisinde üzerine düşen sosyal sorumlulukları yerine getirmek için 22 Ocak 2008 tarihinde çıktığı yolculuğuna gittikçe artan bir katılımla devam etmekte ve hedeflerini genişletmektedir.


Bu yolculukta fikirleriyle, aktivitelere katılımlarıyla, maddi ve manevi destekleriyle ve heyecanlarıyla bizlerle birlikte olan tüm dostlara Yönetim Kurulu olarak teşekkür ediyoruz.


Bildiğiniz gibi derneğimiz aktivitelerini kendi içerisinde "atölye" anlayışıyla yürütmektedir. Atölye sayısını olduğu kadar aktivist sayısını da arttırarak ve ilgi alanlarını geliştirerek daha fazla insana ulaşmak ve devam ettirmek amacındadır. Bu dönem faaliyette olacak atölyelerimiz ve içerikleri aşağıda belirtilmiştir.



1-DOĞA SPORLARI ATÖLYESİ: Öncelikli amacı, yaşadığımız bölgenin doğasını tanımak, farkında olmadığımız ancak çok yakınlarımızda bulunan doğal güzelliklerimizi keşfetmek, bu güzelliklerle birlikte doğa sevgisini ve yaşamın sadece insanlar için değil tüm yaşayan canlılar için saygı duyulması gereken bir kavram olduğunun bilincine varmak ve şehir yaşamından ayda 3-4 kez bile olsa uzaklaşarak rahatlamak ayrıca yeni insanlar tanıyarak sosyal anlamda da gelişmektir.



2-DANS ATÖLYESİ: Ruhsal anlamda en doyurucu şeylerden biri olan müzikle, bedenin ihtiyaç duyduğu fiziksel aktivitenin kesişme noktası olan dansın, en faydalı spor aktivitelerinden biri olmasının yanında insanları sosyalleştirme, kaynaştırma, kişinin kendine olan güvenini arttırma, vücut dilini kullanma ve ritim duygusu kazanma gibi imkanlarından yararlanmak amacıyla kurulmuştur. Geçtiğimiz dönemlerde Halk Dansları, Salon Dansları ve kaybedilmeye yüz tutmuş yöresel oyunları canlandırmak projeleriyle birarada olan Dans Atölyesi, yeni sezonda faaliyetlerine Salon Dansları ile devam edecektir.



3-EDEBİYAT ATÖLYESİ: Yeni kurulan atölyelerimizden biri olan Edebiyat Atölyesi, öykü yazım tekniklerini öğreterek yazmayı seven kişileri biraraya getirmeyi ve ileriki dönemlerde kurulması planlanan Tiyatro Atölyesini beslemeyi amaçlamaktadır. Bu atölye, ileriki dönemlerde çeşitli yazarlar ve şairlerle bilgi aktarımı, imza günleri ve okuma günleri düzenlemeyi de hedeflemektedir.



4-FOTOĞRAFÇILIK ATÖLYESİ: Fotoğraf sanatını sevenler, ancak teknik olarak yeterince bilgiye sahip olmayanlar için düzenlenecek olan fotoğrafçılık eğitimleri, makineyi tanıma, makinelerle ilgili teknik bilgileri öğrenme, doğru fotoğraf çekebilme ve çektiğiniz fotoğrafların sanatsal değer kazanmasını amaçlamaktadır. İleriki dönemlerde bu eğitimi alan üyelerimizle bir fotoğraf sergisi açmak ve konulu fotoğraf yarışmaları düzenlemek de atölyenin hedeflerindendir.



5-RİTİM ATÖLYESİ: Günümüzde büyük şirketlerde çalışanlar arasında iletişimi sağlama, verimlilik, konsantrasyon ve ekip çalışmalarını geliştirmek amacıyla yapılan ritim çalışmaları bu sezon Yaşam Atölyesinde de başlıyor. Ritim Atölyesi, temel ritimleri öğrenerek başlanacak olan çalışmalar neticesinde, gelişerek içimizdeki ritimleri açığa çıkarmak, kompozisyonlar oluşturarak sahne alacak düzeye çıkartabilmek ve çeşitli organizasyonlarda ve festivallerde yer almak amacındadır.